عکاسی تبلیغاتی
عریف عکاسی تبلیغاتی به شاخهای از عکاسی اتلاق میشود که به عکس برداری از کالاها و فرآوردهها و محصولات گفته میشود و قصد گذر از حقیقت را دارد. عکاسی تبلیغاتی سعی دارد از اساس و واقعیت محصولات و کالاها پیشی بگیرد و به عالم رویا و خیال پیوند بخورد. عکاسی صنعتی اساساً و غالباً در محیط بسته و در استودیو که قابلیت نورپردازی تصنعی امکان پذیر باشد انجام میگیرد.
یک تصویر تبلیغاتی زیبا و خوب تصویری میباشد که ابعاد ، نوع ، رنگ کالا و محصول با آن چیزی که در تصویر مشاهده میشود کاملاً تطابق داشته باشد و مغایرتی در آن دیده نشود. به طور کلی مخاطب فقط با مشاهده تصویر قادر باشد همهی ویژگیهای ظاهری کالا و محصول نظیر نوع ، رنگ ، ابعاد ، ساختار و … مطلع گردد و مسلماً موضوع دیگری که باید به وسیله عکاسی تبلیغاتی ملاحظه شده باشد آن زیبایی و گیرایی عکس تبلیغاتی است ، اغلب در این حالت است که میشود گفت که یک عکاس تبلیغاتی حرفهای به شکلی از محصول و کالای شما عکس برداری میکند که بیننده با مشاهده تصویر معلومات درست و روشنی را متوجه شود ، ولی همزمان زیبایی و جذابیت تصویر او را به طرف خود مجذوب کرده است.
در تعریف عکاسی تبلیغاتی باید اصول درستکاری و کامل بودن و گیرایی و زیبایی تصویر لحاظ شده باشد و چنان چه عکاس ، دانش و مهارت لازم را دارا نباشد و برای گیرایی و زیبایی تصویر ، درستکاری و صحت را نادیده بگیرد و یا برعکس لحاظ کردن درستکاری و کامل بودن از گیرایی تصویر کم کند ، در هر دو مورد شما دچار خسارت خواهید شد و مشتریان خود را از دست خواهید داد.
از نکات اساسی در تعریف عکاسی تبلیغاتی ، موضوع نورپردازی است. برای یک طرح عکاسی صنعتی مطلوب و زیبا ، نیاز به وسایل و ابزار حرفهای به لحاظ بررسی نور میباشد ، به علاوه برخورداری از لنزهای گوناگون برای عکاسی از کالاها و محصولات با اصول متفاوت از الزامات عکاسی تبلیغاتی میباشد.
مجموعه نقش آبرنگ با در اختیار داشتن عکاسان مجرب و حرفه ای و همچنین برخورداری از جدیدترین امکانات و تجهیزات لازم جهت عکاسی تبلیغاتی هم به صورت ثابت و هم به صورت سیار امکان عکاسی از موضوعات مختلف تبلیغاتی را چه در آتلیه تخصصی خود و چه در محل داشته و آمادگی خود را جهت انواع عکاسی به شکل ها و روش های زیر اعلام می دارد
عکاسی با زمینه سفید: در این روش از عکاسی تبلیغاتی ، کالای تبلیغاتی به گونهای به تنهایی و بی آنکه طراحی و چیدمانی در محدوده و چهارچوب عکس قرار گرفته باشد. در این شیوه از عکاسی موضوع نورپردازی اثربخش میباشد.
عکاسی دکوراتیو: در این شکل از عکاسی ، کالای تبلیغاتی به اتفاق اجزای دیگر ، در چهارچوب تصویر طراحی و چیدمان میشود. در این شیوه از عکاسی ، موضوع دکوراتیو اثر بسیاری بر نتیجه کار خواهد داشت.
عکاسی تبلیغاتی فوتومونتاژ: در این شیوه از عکاسی اجزای درونی تصویر به وسیله نرم افزارهای ویراستاری در تصویر در جوار هم قرار میگیرند به این شکل که از چیزهای گوناگون در مکانهای متنوع عکاسی میشود و در پایان توسط نرم افزار تنظیم و اصلاح میشود. در این روش عکاسی ، مهارت در داشتن نرم افزارهای مرتبط اثربخشی فراوانی خواهد داشت.
عکس تبلیغاتی ماکرو: برای عکس برداری از اشیا و محصولات گران بها و قیمتی و هر کالا و محصولی که احتیاج به نمایان کردن جزئیات آن محصول باشد به کار گرفته میشود.
عکاسی تبلیغاتی احتیاج به مهارت و تجربه بسیاری دارد. در صورتی که عکاس توانایی و تجربه لازم را نداشته باشد ، قادر نخواهد بود عکاسی تبلیغاتی را به خوبی انجام دهد. . در مجموعه نقش آبرنگ ، شناساندن محصول و سفارشات بر مشخصات خاص آن و داشتن گیرایی و زیبایی منحصر به فرد و ایجاد اشتیاق در خریداری محصول پیشنهادی ، اساسیترین مقصود عکاسان میباشد.
عکاسی صنعتی
عکس به عنوان یک عنصر اساسی و مهم در طراحی گرافیک به شمار میرود. در محاورات روزمره و مکالمات افراد غیر حرفه ای، از عکاسی حرفه ای تبلیغات به عنوان عکاسی صنعتی نام رده میشود. در واقع منظور تهیه عکس از محصولاتی است که در صنایع تولید میشود یا عکسی که از خطوط تولید صنایع تهیه میشود.
عکاسی ازهرموضوعی که با فعالیتهای شرکتی تولیدی یا خدماتی در ارتباط باشد، در حیطه عکاسی صنعتی قرار میگیرد. پس میدان عمل عکاسی صنعتی، بسیار وسیع است؛ زیرا تنوع محصول و خدماتی که میتواند درکشور سازنده مصرف و یا به دیگر کشورهای جهان صادر شود، نیز مطرح خواهد شد. عکاسی صنعتی در برگیرنده تمام کارهایی است که به تولیدکننده کمک میکند تا محصولاتش را تبلیغ کند و بفروشد. وظیفه عکاسی صنعتی هم این است که موضوع از جلوه و نمای بهتری نسبت به موضوعهای مشابه برخوردار باشد. عکاسی صنعتی به طور خلاصه مرکز توجهش صنعت است.
عکاسان صنعتی مجموعه نقش آبرنگ هدفی را دنبال میکند که میل به برقراری ارتباط است. چه بسا که موثرترین عکسهای صنعتی، عکسهایی ساده و سرراست بودهاند که از تمهیدات عکاسی، فنون غیرمتعارف و جلوههای ویژه در آنها خبری نبوده یا بسیار کم از آنها استفاده شده است؛ اما گفتنی است که در بعضی مواقع، همان تمهیدات جزیی سبب شده است که آن عکسها یک سر و گردن از دیگر عکسها برجسته تر باشند. عکسهای صنعتی خوب، آنهایی هستند که میتوانند ارتباط برقرار کنند؛ آنهایی که به اصطلاح با بیننده حرف میزنند. همان عکسهایی که توجه ما را جلب میکنند و در رقابت پیروز میشوند. عکاس حرفه ای صنعتی هرگز این عامل کلیدی را از نظر دورنمیدارد.
نمونه های عکاسی تبلیغاتی